Niin se on taas vuosi vaihdettu lennossa. Meillä se tapahtui reissun päällä ja koko perheen kera.
Palataanpa vielä kuitenkin muistelemaan viimeisintä joulua.

Joulukoristeet on saatu jälleen kaappiin odottelemaan seuraavaa joulua ja nurkat on siivottu kaiken jäljiltä. Jotenkin helpottavaa. Vaikka rakastankin ylikaiken nykyisin joulun valmistelua niin kyllä se vaan on ihanaa kun kaiken voi siivota pois ja kotikin tuntuu jälleen avarammalta. Älkää käsittäkö kuitenkaan väärin. Ei meille yleensä joulun aikaan mitään hirmuisia määriä tavaraa ilmaannu talon nurkkiin wink

Joulun aikaan tulin tosiaan tehneeksi niitä piparikransseja. Koska en ensimmäisistä muistanut ottaa viimeistelyn jälkeen kuvaa niin tässä nyt yhdestä sellainenkin.

Lasten kanssa piti tietysti piparikakkutalokin tehdä. Tosin oli sen suhteen paljon suuremmat suunnitelmat kuin lopputulos tällä kertaa olikaan. Joten joudun jopa hieman häpeillen myöntämään, että tällä kertaa meillä oli valmiit seinät ja katto tähän taloon.
Lapset saivat myös hoitaa tällä kertaa koristelun. Ja mielestäni sen erityisen hyvin toteuttivatkin!!

Joulupöytään perinteeksi meillä on muodostunut, että laatikot teen itse. Ennen mieheni kanssa naimisiin menoa sanoin, että tavoitteena on vielä joskus oppia tekemään kaikki laatikot ja sillä tiellä sitten ollaan.
Kuvassa ylhäältä alaspäin perunalaatikko, lanttilaatikko ja yllättäen porkkanalaatikko.

Tämän vuoden (siis viime vuoden) joulupöytä.

Mutta sitten paluu tähän vuoteen ja kakkujen maailmaan. Tämä vuosi aloiteltiinkin pienen prinsessan 2-vuotis syntymäpäivillä. Teemaksi haluttii Hello Kitty (viimeksi teimme kruunukakun, joka löytyykin arkiston kätköistä), jossa paljon ihanaisia kukkasia.
Päällinen on värjättyä vaahtokarkkimassaa ja pääosin koristeet myös samaa. Muutamassa koristeessa tosin taitaa olla sekoitettuna myös sokerimassaa.
Kakun sivut on pursotettu kahdella eri tyllalla ja raaka-aineena pääosin kermaa jossa oman suosimani mukaan maitorahkaa mukana. Maitorahkalla niin ihana tapa tehdä kermasta hieman paksumpaa ja samalla sileämpää. Se ei myöskään ala valumaan yhtä herkästi.
Ja kivasti jäi kerma-rahkaseosta sen verran yli että sainpa tehtyä seuraavana päivänä ystävälleni kääretortun, kun kävivät pienen pojan kanssa kyläilemässä. Tästä tuotoksesta tosin ei kuvaa.

Mutta näin meillä vaihtui vuosi! Kuinka teillä? Jätä ihmeessä merkkisi käynnistäsi smiley
Ja oikein ihanaa vuotta 2013 kaikille. Toivotaan hyviä uusia tuulia tälle vuodelle ja erityisesti leivonnan täytteistä. Palataan taas asiaan tämän viikon jälkeen. Tällä viikolla ovatkin vuorossa prinsessan ja prinssin syntymäpäivät.