Mikä ihana auringon paiste!!! Sulaisi nyt vain lumetkin kokonaan....meidän piha tosin sen verran masentava, että lumien lähtö kestää ikuisuuden eikä ole kovinkaan epätavallista, että vappunakin katselemme pihan perällä lumikasaa. Niinpä alkoikin jo kova suunnittelu anopin kanssa josko alkaisimme kaatamaan puita tonttien ympäriltä ja saataisiin aurinkoa hieman enemmän pihalle.

No joo, tämä nyt ei liittynyt sitten hitusenkaan kakkujen maailmaan :D Eilen pidin kuitenkin kunnon leivonta päivän. Ystäväni halusi viedä kakun entisien kollegojeni iloksi ja mikä tietysti tärkeintä, ystäväni 30-v syntymäpäivien kunniaksi!! Ajateltiin näin pääsiäisen kunniaksi jotakin siihen liittyvää ja kukkia. Siitä sitten syntyi tällainen kaakkunen:

2013-03-27%2016.07.13-normal.jpg2013-03-27%2016.08.06-normal.jpg

Sisälle kakkuun piiloutui valkosuklaamousse sekä ihanainen appelsiinitäyte. Olin aivan kokonaan itsekin unohtanut kuinka hyvää tuosta appelsiinitäytteestä voikaan saada ja tätä voisi jatkossa taas enemmän viljelläkin kakkuihin. Njam! Päälle kakku sai kermakuorrutteen ja koristeet tein sokeri- ja/tai vaahtokarkkimassasta sekä maitosuklaasta.

Lisäksi innostuin pohtimaan muita herkkuja keskiviikko iltaan. Olin nimittäin menossa illan aikana alueemme ruokapiirin palaveriin, johon rohkeasti ilmottauduin tekeväni jotakin pientä naposteltavaa. Yhden syöjän kuulin olevan keliaatikko, jonka innostamana halusinkin kerrankin kokeilla gluteenittomia jauhoja. Tähän asti kun olen niitä vältellyt, lähinnä huhujen vuoksi ja niiden mauttomuuden sun muun vuoksi. Yleensä olen vehnäjauhot korvannut perunajauhoilla ja/tai maissijauhoilla. Joskus voisi vielä kokeilla myös mantelijauhoja. No, teinkin siis suklaisia muffinseja tällaisella ohjeella:

Suklaiset muffinsit n. 12-16 kpl

(laktoositon, gluteeniton)

100 g laktoositonta margariinia

2½ dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl laktoositonta maitoa

2 rkl öljyä

4 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Semperin vaaleat jauhot)

1 dl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

hitusen suolaa

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri tasaiseksi massaksi. Lisää sekaan kananmunat ja sekoita hyvin. Tämän jälkeen sekoita mukaan maito ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään (jauhot, kaakao, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja suola). Lisää jauhoja vähitellen löysään seokseen siivilän läpi, sekoita varovaisemmin, mutta huolehdi että seoksesta tulee tasainen suklainen massa.

Jaa seos muffinsi vuokiin ja paista uunissa noin 20min. Varo ettei muffinsit ole liian kauan uunissa, koska ne kuivahtavat herkästi. Anna ihanuuksien jäähtyä rauhassa ja halutessasi koristele esim. kreemillä tai kermalla. Herkuttele makoisan kahvin kera. Varoitus! Muffinsit ovat niin hyviä että niitä herkästi ahmii useammankin kerralla ;) nim. kokemusta on.

Ja niinhän meilläkin sitten kävi että itsekin menin viimeisen syömään ja tajusin ettei edes kuvaa muistettu ottaa !!! ;/

Lisäksi vielä kokeilin tehdä uunissa juustokakun hieman erilaisemmalla ohjeella kuin yleensä. Se ei ollut mielestäni ihan yhtä hyvää kuin aiemmat kokeiluni, mutta hyvillä mielin sitäkin kyllä syötiin. Tässä versiossa oli nimittäin vähemmän makeutta kuin yleensä...siksi ei varmaan tällaiselle syöpölle kelvannutkaan :D Laitan siitä ohjetta ja kuvaa vaikka myöhemmin :)