Sitten makean leipomusten kimppuun. Hyvän mustikkasadon jälkeen piti tietysti päästä testaamaan mustikkapiirakka. Tämäkin tietysti maidottomana.

Suussa sulava mustikkapiirakka (maidoton)

150 g voita (maidotonta margariinia)

2 dl sokeria

2 munaa

2,5 dl maitoa (kaura- tai soijamaitoa)

5 dl vehnäjauhoa

5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

n. 1 l mustikoita – jäisiä tai tuoreita

sokeria ja vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat sekaan yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Taikinan pitäisi olla melko jämäkkää, joten lisää tarvittaessa jauhoja.

Levitä taikina suureen uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle syvälle uuninpellille. Levitä mustikat tasaisesti taikinan päälle. Sirottele päälle ripaus vaniljasokeria ja runsaasti sokeria.

Paista 200 asteessa n. 20 – 30 minuuttia, kunnes piirakka on päältä kauniin kullanruskea.

Piirakka säilyy huoneenlämmössä useita päiviä, kunhan peität sen leivinpaperilla tai liinalla. Piirakan voi myös pakastaa.

IMG_7392-normal.jpg