Tämän viikon teema olikin sitten pienten prinsessoiden ensimmäinen syntymäpäiväjuhla. Sain siis kunniakseni osallistua kahden suloisen pienen tyttösen juhlaan tekemällä heille kakut.

Tämä kakku on kuorrutettu vaahtokarkkimassalla, johon päälle tuli pronssinväristä spray-maalia, koristeet ja tomusokeria. Kakun sisälle toivottiin vaniljaa ja vadelmia. Siitä sitten päätinkin, että sisälle tuli laktoositon kerma, johon upotin vadelmat. Toiseen kerrokseen tulinkin kokeilleeksi kaupan valmista laktoositonta vaniljarahkaa. Sen verran kuitenkin opin siitä, että ehkä ihan sellaisenaan se ei ole kovin hyvä täytteenä. Syyt tähän A. Täyte ei ole loppujen lopuksi riittävän täyteläistä, jotta pitäisi kakun hyvin muodossaan B. sitä tarvitaan ainakin PALJON jotta täyttäisi kakkua.

Joten täytyy myöntää harmikseni, että tämä kakku ei oikein vakuuttanut omia käden taitojani taas tällä kertaa. Toivottavasti maku kuitenkin kelpaa. Onnea kaunokaiselle!!!

Tämä kakku oli toiselle prinsessalle. Toivomuksena oli kermahuntu kakkuun, mansikkaa sisälle ja jotain muuta simppeliä, mutta ei liian makeaa. Niinpä kakun sisälle päätyi mansikka-kerma-rahka sekä valkosuklaamousse. Päällinen on eri sävyin värjättyä kermaa. Hello-Kitty on tehty vaahtokarkkimassasta ja maalattu käsin.

Tähän kakkuun olin tyytyväinen. Monet kerrat olen halunnut päästä kokeilemaan monisävyistä kermaa samassa kakussa. Mutta niin kuin huomata saattaa, monet kakut ovat olleet eri massoilla päällystettyjä, joten kokeilut on jääneet vähäisiksi.

Onnea Mea!!!

Ensi viikon pidänkin taukoa kakuista ja keskityn toiseen harrastukseeni, nimittäin koiriin ja näyttelyihin. Seuraavalla viikolla sitten nopea paluu kakkumaailmaan ja tiedossa tässä kuussa on ainakin muutama voileipäkakku, yksi isompi läksiäiskakku, sekä pieniin juhliin kakkuja. Nähdään taas!!!