...näköiskakku oli tällä kertaa toiveissa. Eli ihan maallikolla (siis mulle), kyseessä on traktori aiheinen kakku. Sellainen vihreä :D

Täytteeksi piti miettiä jotakin ei-niin-sotkevaa ja ehdottomasti laktoositonta. Kauteen mielestäni sopikin passelisti raparperi, jota meidän pihalla notkuu turhan panttina yllin kyllin. Mutta pelkästään se voisi olla turhan kirpeää, niin kaveriksi silloin tietysti perinteinen mansikka sopisi hyvin. Ja mansikkaa onneksi taas löytyykin omatekoisena hillokkeena isoin määrin, mansikkakauden jäljiltä. Niin ihanaa kun kesäisin pääsee pakastimen täyttämään talven varalta. Mustikoitakin parhaillaan pakastellaan yhdessä anopin kanssa...sitä kun omasta pihaasta myös löytyy isoin kasoin.

Mutta siis takaisin kakkuun, josta seuraavaksi kuvasatoa.

2013-07-28%2009.23.28-normal.jpg2013-07-28%2009.22.52-normal.jpg2013-07-28%2009.21.58-normal.jpg

Tässä vielä täytteen ohje

Raparperi-mansikka täyte (lakton)

1 l raparperi paloja

2 dl sokeria

2 rkl vettä

Paloittele raparperit kattilaan. Kaada sekaan sokeri sekä vesi. Laita kattila liedelle miedolle lämmölle ja anna seoksen kuumentua, jolloin neste irtoaa raparperista. Kiehauta ja sekoita usein, kunnes seos on tasainen massa. Anna seoksen jäähtyä.

 

3-4 dl tuoreita mansikoita tai n.3 dl mansikkasurvosta

3,3 dl laktoositon kerma

500 g maitorahkaa (lakton)

Koska itse käytän aina omatekoista mansikkasurvosta, laitan mansikan ensin valumaan, jotta saan ylimääräiset nesteet pois (vink* käytän nesteen yleensä kakun kostutuksessa). Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan maitorahkat. Lopuksi sekoita joukkoon valutetta mansikkasurvos tai tuoreet paloitellut mansikat. Maun mukaan, lisää lopuksi raparperi hilloke sekaan. Tarvittaessa lisää seokseen sokeria.

 

Itse lisäsin reilummin mukaan myös vaniljakreemijauhetta, sillä haluan massasta jämäkän ja vierastan jotenkin liivatteen käyttöä..miksi..siihen en sitten osaakaan vastata :)